Faceți căutări pe acest blog

OL - Expoziţia studenţilor ceramişti UNArte



Marți, 14 iulie 2015, ora 18,00 Galeria Galateea vă invită la vernisajul expoziţiei de ceramică Ol.

Evenimentul reunește studenți ai Universității Națională de Arte București, Departamentul Ceramică din anul I Licență și anul I Master sub îndrumarea Lector Universitar Doctor Ovidiu Ionescu.
Expoziţia poate fi vizitată pȃnă pe 7 august 2015.

OL, oluri, s. n. Vas de lut lunguieț, curmat la mijloc, în care se pune de obicei lapte la prins, fiind folosit uneori și la gătit bucate; conținutul acestui vas.
Pe langa componenta estetica evidenta, ce ne intereseaza la aceasta tema este si semnificatia culturala si antropologica a bolului. Fiind derivata din ritualul mesei, aceasta activitate umana nelipsita, seminificatia acestui vas este de a aduce laolalta o familie, o comunitate.
Bolul nu este doar un obiect decorativ, este o necesitate si un obiect aflat in uz permanent. Provocarea o regasim in faptul ca orice obiect uzual trebuie reinterpretat si redescoperit. Ne-am obisnuit sa folosim un bol, sa il spalam, sa il umplem sa il spargem, acum vrem sa il expunem si sa il admiram intr-o modalitate independenta, izolata de contextul lui citadin.
Expozitia de fata este intr-adevar o reuniune sub contextul "Olului" dar de data aceasta doar pentru a-l privi si pentru a-i acorda importanta meritata.

Curator: Lector Universitar Doctor Ovidiu Ionescu
Coordonatori: Aniela Ovadiuc, Georgiana Cozma

Parteneri media:
Radio România Cultural, Modernism.ro, Observator Cultural, Senso TV, Cultura, PORT.ro, ArtClue, Deco si Eco, TV City, România Pozitivã, Onlinegallery.ro, Artindex, ArtLine, B 24-FUN, Zile și Nopți

Galeria Galateea, Calea Victoriei 132, Bucureşti
tel:+40 21 317 38 14,
www.galateeagallery.com, galeriagalateea.blogspot.ro

Program galerie:
11.00 – 19.00 (luni), 12.00 – 20.00 (marţi-vineri)

Cristian Marinescu, referent de specialitate Galeria Galateea, curator