Faceți căutări pe acest blog

Aplicaţie deschisă la Caolín 2014 - Prima ediţie a târgului naţional de ceramică contemporană





CAOLIN 2014: TȂRG NAȚIONAL DE CERAMICĂ CONTEMPORANĂ
Prima ediţie: 30 mai – 1 iunie
Incinta Mănăstirii Franciscane (fostul Liceu de Muzica), Piaţa Muzeului
www.caolin.ro

CONTACT: Ioan Sumedre Jr, artist vizual şi membru fondator al Asociaţiei Caolin. 0723 778 403
Codruţa Pintea, arhitect şi membru fondator al Asociaţiei Caolin, 0757 359 271





COMUNICAT DE PRESĂ
Aplicaţie deschisă la Caolín 2014 - Prima ediţie a târgului naţional de ceramică contemporană

Asociaţia Caolin invită artiştii să aplice online şi să participe la Caolin 2014, prima ediţie a târgului naţional de ceramică contemporană. Târgul va avea loc în perioada 30 mai - 1 iunie, în incinta Mănăstirii Franciscane (fostul Liceu de Muzică) din Piaţa Muzeului, Cluj-Napoca. Aplicaţia se face online la www.caolin.ro/aplicatie până la data de 11 mai 2014.

Scopul târgului este de a acţiona ca un punct de întâlnire pentru ceramiştii din toate colţurile tării şi publicul interesat. Acest eveniment artistic îşi propune să familiarizeze publicul român cu ceramica contemporană, practicile şi noile concepte din acest domeniu. De asemenea, târgul Caolin va aduce un plus la reafirmarea oraşului Cluj-Napoca ca centru al ceramicii contemporane est-europene. În cadrul evenimentului se vor organiza o serie de workshop-uri gratuite, pentru copii şi pentru adulţi totodată, de iniţiere în artele plastice. Scopul workshop-urilor este de a deschide apetitul publicului pentru arta plastică contemporană.

Caolin este cel mai amplu târg de specialitate organizat în România şi îşi doreşte să devină un cadru de întâlnire al ceramiştilor contemporani din toate colţurile ţării. Exprimarea sensibilităţii artistice folosind mijloacele ceramicii are din ce în ce mai mare popularitate în rândul artiştilor, iar în ultimii ani ceramica contemporană a început să fie privită ca o contribuţie la artele majore. Prima ediţie a târgului are potenţialul de a schimba vechi mentalităţi, focalizându-se pe contextul contemporan şi prezentând diversitatea de concepte şi tehnici din domeniul inovativ al ceramicii contemporane.

Târgul Naţional de Ceramică Contemporană Caolin 2014 este organizat de Asociaţia Caolin (aceasta ocupându-se de promovarea artei contemporane) în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, Fundaţia Ceramart, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.caolin.ro sau contactaţi-ne la 0723778403, caolinro@gmail.com
Ne găseşti şi pe Facebook la www.facebook.com/caolinart