Faceți căutări pe acest blog

HELLO - Mihai Ungureanu


HELLO

Galeria Galateea și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită la expoziția personală „Hello” semnată de Mihai Ungureanu.

Vernisajul va avea loc luni, 16 mai 2016, ora 19:00

Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 mai - 14 iunie 2016

Mihai Ungureanu construiește un spațiu rezervat, care se întemeiază pe conceptele fundamentale de salut / întâmpinare / a primi / a accepta ce ți se oferă și a da înapoi / ideea de ospitalitate și găzduire.
Salutul este comportamentul comunicațional, gestual sau/și verbal, cu semnificație pentru un anumit grup social. Este un mod de recunoaștere și apartenență la un grup, reflectând modul de a gândi și interacționa al oamenilor la un moment dat, dintr-un anumit teritoriu.
În prezent, în epoca hiperconectivității, salutul rămâne o formă de exprimare a politeții, învățat mecanic, cu scopul de a socializa, impersonal și fără implicare afectivă.
Abordarea spațiului expozițional este una instalaționistă, în care obiectele - mănuși din porțelan și gresie, încremenite în poziții diverse - compun un ansablu narativ coerent.

Curator Adela Bonaț


Mihai Ungureanu este artist vizual care se exprimă preponderent în sculptură, dar abordează și alte medii artistice, precum instalația sau video art. Născut în 1976, trăiește și lucrează în București. A absolvit în 2005 Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură, Conf. Univ. Darie Dup, iar în 2007 masteratul în Arte Vizuale, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură , Prof. Univ. Mircea Spătaru. Din 2007 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Bucureşti. În 2006 a obținut premiul al III-lea la Bienala de Artă Contemporană Târgovişte, România, iar în 2015 Premiul Filialei de Pictură UAP București, SMB9. Participă la expoziții, workshop-uri și simpozioane naționale și internaționale. Începând cu 2007 are numeroase expoziții personale: 2016 – „ȘAPTE” , Atelier 030202, București; 2013 - „IN VITRO”, Atelier 030202, București; 2013 - „Masa Verde”, Cafeneaua Cărturești, București; 2009 – „Filter”, Atelier 35, București; 2007 – „Gest.Obiect”, Atelier 35, Bucureşti.                   

"Expoziția este o instalație care cuprinde patru lucrări, aceste lucrări fiind unite de un covor roșu care trebuie să ducă cu gândul la o întâlnire ceremonială.
Mănușile ceramice care formează lucrările sunt expuse într-un context care sugerează patru feluri de salut : o strângere de mână, o îmbrățișare, un salut indian (hindus), și o plecăciune. Aceste saluturi sunt rezervate (prezervate) , accentuând falsitatea ceremonială a unor gesturi. Folosesc gesturi ale mâinilor înmănușate pentru a sublinia expresivitatea gesturilor pe care le facem chiar și fără să ne dăm seama"   Mihai Ungureanu"The present exhibition is an installation which contains 4 works reunited by a red carpet which has to remind the viewer about a ceremonial meeting.
The ceramic gloves are exhibited in a context suggesting 4 different kinds of greetings : a handshake, an embrace, a hindu greeting and a bow. My greetings are highlighting the ceremonial falsehood of some gestures. I am using these gestures of gloved hands to put an accent on the expressions of gestures made unconsciously by all of us".  Mihai Ungureanu