Faceți căutări pe acest blog

Galateea azi / MOGOSOAIA

CENTRUL CULTURAL  PALATELE BRÂNCOVENEŞTI  MOGOŞOAIA &
UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI din ROMÂNIA
vă invită la expoziţia de ceramică

GALATEEA AZI
               8 septembrie – 16 octombrie 2013 

Vernisajul va avea loc in data de 8 septembrie, ora 17.00 la Centrul Cultural Palatele, Brâncoveneşti, Mogoşoaia

    Expoziţia de ceramică GALATEEA AZI  cuprinde lucrările artiştilor vizuali ce folosesc materialul ceramic şi care au participat la evenimetele expoziţionale din galeria GALATEEA pe parcursul a doi ani. 2012-2013. Participanţii sunt din Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureş, Austria, Ungaria şi USA.
Arta ceramică contemporană şi-a diversificat modaliţăţile de expresie artistică, de la obiect la sculptură, mixed media, instalaţie şi performance, aducând o varietate de forme şi categorii stilistice, remarcând transdisciplinaritatea specifică artelor vizuale în secolul XX – XXI.
 Evenimentul face parte din proiect amplu iniţiat cu ocazia aniversării, în anul 2013, a 60 de ani de existenţă a galeriei de artă GALATEEA, a 38 de ani de la primirea numelui care a consacrat-o. Anul acesta, galeria GALATEEA împlineşte doi ani de funcţionare de la redefinirea vizuală şi conceptuală ca spaţiu expoziţional contemporan pentru arta ceramicii. Proiectul conţine o serie de trei evenimente ce urmăresc modalităţile de exprimare şi comunicare artistică prin intermediul materialelor, tehnicilor şi tehnologiilor artei ceramicii:
Workshop internaţional de ceramică, (Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti), Mogoşoaia la care au  participat: Szilvia Ortlieb (Austria)
Andrea Éva Szőcs (Ungaria), Brian Kakas (USA), Ilie Rusu, Simona Tănăsescu, Georgiana Cozma (România) (1-13 august 2013). Coordonator: Cristina Bolborea. Manager de proiect: Georgiana Cozma
Conferinţă şi prezentarea arhivei de expoziţii a galeriei GALATEEA în data de 26 septembrie 2013, ora 19.00 ce se va ţine în galeria Galateea (Calea Victoriei, 132, sector 1, Bucureşti).
Vor vorbi Cristina Russu, Georgiana Cozma, Raluca Băloiu
Curator: Raluca Băloiu.
Expoziţia de ceramică  GALATEEA AZI  la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia în perioada 8 septembrie – 12 octombrie 2013

Curatori: Cristina Popescu Russu, Georgiana Cozma,  Ioana Şetran



Galateea Azi

Expoziţia de ceramică Galateea Azi cuprinde lucrările artiştilor vizuali care au participat la evenimentele expoziţionale din menţionata galerie pe parcursul celor doi ani de cînd a cunoscut reabilitarea şi lansarea în noua formă şi formulă de activitate. Participanţii sînt din Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Tîrgu-Mureş, dar şi din oraşe şi localităţi din Austria, Ungaria şi Statele Unite. Eveni mentul face parte dintr-un proiect amplu iniţiat cu ocazia sărbătoririi, anul acesta, a 60 de ani de existenţă a galeriei de artă Galateea şi a 38 de ani de la primirea numelui care a consacrat-o. Pornind de la observaţia că arta ceramică contemporană şi-a diversificat modalităţile de expresie artistică, de la obiect la sculptură, mixed media, instalaţie şi performance, reunind o varietate de forme şi categorii stilistice, odinioară imposibil de asociat, putem spune că Galateea este mai mult decît un spaţiu de expunere; este realmente o platformă. Publicul are ocazia de a admira pînă pe 12 octombrie o sumă de lucrări care, la vremea expunerii lor iniţiale, întîmplată nu demult, au stîrnit valuri. Mă refer la unde şi oscilaţii produse în comunitatea celor care, artişti sau colecţionari, ştiu despre ce este vorba cînd se află în faţa obiectului ceramic. Aşadar, o expoziţie- regal pe care cei interesaţi (de artele focului sau de artă, în general) nu ar trebui să o rateze. Îl asigur pe cititorul acestor rînduri că surprizele vor fi mari; bunăoară, întîlnirea cu sculptorul Mircea Roman, care, alături de Cristina Russu, Ioana Şetran şi Georgiana Cozma – le-am numit pe curatoare –, se exprimă magistral şi în acest material. Simona Tănăsescu este prezentă atît în context Galateea, cît şi cu o „extensie“ personală, în sala Foişor. Aflată în prezent în afara ţării, Simona a organizat de la distanţă o expoziţie de adevărat grafician, fapt care demonstrează că ceramica è una cosa mentale. (Mihai Plămădeală, Observator Cultural, nr 690)